pondelok 20. februára 2012

ŽIVOTOPIS


David Zepeda (celým menom David Zepeda Quintero) sa narodil 19. septembra 1974 v Nogales, štáte Sonora. Je najmladší zo štyroch súrodencov. Okrem herectva sa venuje aj modelingu. Študoval právo na univerzite v Sonore, a neskôr herectvo v Centro de Formación Actoral u TV Azteca. Taktiež reprezentoval Mexiko v Manhut Internacional, ktoré sa odohralo v Singapure roku 2000, kde skončil ako druhý.

Svoju hereckú kariéru u mexickej televíznej spoločnosti TV Azteca. Neskôr odcestoval do Spojených štátov, kde si zahral malé role v známych seriáloch ako napr. Buffy, premožiteľka upírov.
Ale bol to charakter Omara v telenovele Los Sánchez ktorý mu dal naplno ukázať svoj talent, popri hercoch ako Luis Felipe Tovar a Víctor García Pérez.
V roku 2006 si zahral v koprodukčnej telenovele Aztecy a Caracolu - Amor cruzados. Nasledovala hlavná úloha v telenovele od Venevsionu Acorrlada, kde si zahral prvý krát po boku Williama Levyho.
 

V roku 2009 sa opäť vrátil do Mexika, kde si zahral negatívnu úlohu v telenovely Carly Estrady Sortilegio. Rola Bruna Albeniza mu priniesla cenu na Premios TVyNovelas. O rok neskôr prijal vedľajšiu úlohu v telenovele Soy tu dueňa po boku hercov ako Lucero a Fernando Colunga. Hral v divadle v predstavení spoločne s Aracely Arambula - Parfume de gardenias. 
Rok 2011 bol jedným z prelomových, David dostal príležitosť, predviesť svoje herecké kvality konečne v hlavne role. Telenovela La Fuerza del destino, kde sa opäť stretol pred kamerami s Gabrielom Sotom (Sortilegio) a po boku Sandry Echeverría, zaznamenala veľký úspech. Od januára 2012 môžeme Davida vidieť v jeho zatiaľ najnovšej telenovele - Abismo de pasión s nádhernou Anquelique Boyer.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára